Over ons

FlexYourMind Desiree front handen

Even voorstellen, ik ben Desire

Ik heb een vrij diverse achtergrond in de mode en retail. Daar was ik ook bezig met mensen een beter gevoel te geven over zichzelf. Desondanks bleef het gevoel terug komen dat ik meer verdieping wilde.

 

Ik wilde graag iets leren, iets ondernemen en mezelf iets vaardig maken.  Een vaardigheid waarbij ik niet alleen mezelf, maar waar ik vooral ook heel veel andere mensen mee kan helpen en blij mee kan maken.

 

Yoga was al een deel van mijn leven. Ik heb in het verleden blessures gehad waarbij yoga me fysiek heeft ondersteund. Maar ook mentaal heb ik me altijd willen ontwikkelen mbv diverse trainingen zoals NLP, Google search inside yourself, Wim hof-methode, NLP-practioner en mindfulness.

Yogadocente, de weg ernaar toe.

De stap om yogadocente te worden was dus heel snel gemaakt. Ik wilde graag de beste opleiding kiezen en heb besloten om naar India af te reizen.  Niet in Amsterdam of Rome, maar daar in het land waar de yoga vandaan komt. Rishikesh, een prachtige stad aan de voet van het Himalaya gebergte, daar waar yoga geboren is.

 

In India aangekomen bleek de realiteit van een yoga-opleiding in India doen anders was dan ik had verwacht. De opleiding bestond uit zoveel meer dan alleen yogaposes oefenen. Je moest je ook verdiepen in de anatomie van het menselijk lichaam, meditatie en vele verschillende ademhalingstechnieken.

 

Mijn doel was yogadocente worden, maar door deze opleiding daar te doen heb ik ook een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt die mij wezenlijk heeft veranderd. De discipline en de intensiteit van de lessen heeft het doorzettingsvermogen van mij danig op de proef gesteld. Uiteindelijk heeft dat er toe geleid dat ik lichter in het leven sta, mijn focus beter kan houden en vooral de realisatie dat yoga in het dagelijks leven veel meer oplevert in je leven ‘van de mat af’.

Online Yoga
Yoga heerhugowaard

Ontstaan van FlexYourMind

Zoals heel veel mensen denk ik veel na over van alles. Door meditaties in te passen in je dagelijks leven, leer je anders met gevoelens en situaties om te gaan. Door yoga en meditaties heb ik ervaren dat je gedachtes los staan van wie je bent of wil zijn.

 

En nu ben ik op het punt gekomen om mijn ervaringen en kennis met iedereen te delen. Ik gun iedereen de rust en ontspanning en vooral het gevoel dat het goed is zoals het is. Flexibel in je lijf en in je geest. Een plek waar je kan onthaasten, tijd voor jezelf hebben en waar je mag zijn wie je wil zijn.

 

De ‘Flex Your Mind yogaschool wil ook meer doen dan alleen yoga beoefenen. Door de asana’s te beoefenen en meditatie toe te passen komen lichaam en geest in balans. Maar ook bij blessures kan yoga je lichaam helpen meer te ontspannen. Dit is ook een reden dat meer sporters yoga toevoegen in hun routine.

Even voorstellen, ik ben Annemarie

Yoga en ik, het voelt alsof ik een hele mooie reis aan het maken ben, die nog maar net begonnen is en die nog heel lang mag duren. 

In 2018 ben ik begonnen met de opleiding tot alignment flow docent in Beverwijk, met heel veel plezier heb ik de opleiding afgerond en ben ik er klaar voor om mijn passie te delen.

Elke keer weer merk ik dat het een positieve uitwerking op mij heeft, zowel fysiek als mentaal. Het is een heerlijke manier om balans te zoeken, want soms ben ik druk en soms rustig. Het zijn dan ook de tegenpolen die mij zo aanspreken: inspanning, ontspanning, verbinden en loslaten. Ik vind het allemaal in yoga en ik geniet dan er dan ook elke keer van of ik het nu zelf ervaar of les geef.

Anne Marie Flex Your Mind docent